Onderwijsbeurs Zuid impressie

Posted by on Oct 12, 2014 in Online | No Comments

Onderwijsbeurs Zuid Eindhoven

Op de Onderwijsbeurs Zuid in Eindhoven stond Techniek Talent met een enorme stand. Ze lieten scholieren ervaren hoe cool en divers techniek is. Ze ontdekten in welke sectoren je allemaal kunt werken als je voor deze richting kiest. Enorm veel jongeren brachten een bezoekje en dit leverde zeer boeiende dagen op.

Video van de Onderwijsbeurs Zuid

Ik maakte hier een videoreportage. Aan bod komen ambassadeurs, leraren en studenten techniek. Ook voormalig studenten en medewerkers deden hun verhaal. Natuurlijk komen ook de bezoekers van de Onderwijsbeurs Zuid aan bod. Wat opvalt is vooral hoe positief er wordt gereageerd. Het techniekplein was leuk en sprong duidelijk boven de rest van de stands uit. Veel jongeren waren verrast hoe divers techniek tegenwoordig is. Ze hadden niet allemaal verwacht dat er ook iets voor hun tussen zat.

[ylwm_vimeo]108338662[/ylwm_vimeo]

Van 3D-printen tot de Oculus Rift

Er was van alles te doen! Van 3D-printen en de Oculus Rift tot een bouwwedstrijd. Er was zelfs een zelfgemaakte flipperkast en een geautomatiseerde golfbaan. Positief om te zien was dat het plein een divers publiek aan zich wist te binden.

Natuurlijk waren er de techneuten. Hiervan weet je dat hun toekomst hoe dan ook in de techniek ligt. Maar ook de ‘Prada meisjes’. Zij beseften zich opeens dat je met een beetje programmeer kennis je eigen schoenen kunt printen. Dit was ook precies wat de sector wilde laten zien. Je kunt namelijk alle kanten op als je kiest voor een toekomst in de techniek. Zoals ook het filmpje van de 7 werelden duidelijk laat zien.

De 7 werelden van techniek

Het filmpje ‘de 7 werelden van techniek’ is gebaseerd op  de 7 bètawerelden.  Techniek Talent werkt met deze werelden om telkens te benadrukken dat techniek overal is. Of je nu in de bouw wil gaan werken of in een theater. Techniek neemt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving in en zal alleen maar belangrijker worden. Onderstaand filmpje speelde dan ook een belangrijke rol tijdens de Onderwijsbeurs Zuid:

 

Leave a Reply