Typeform maakt van surveys invullen een genot

Posted by on Feb 4, 2015 in Marketing, Online, Zakelijk | 2 Comments

Geef toe, enquêtes invullen is ontzettend saai en je doet het alleen maar om vrienden en bekenden uit de brand te helpen. Inmiddels zijn we allemaal bekend met het oerdegelijke maar spuuglelijke Thesistools of het weinig verrassende Surveymonkey. Platformen die doen wat ze moeten doen maar die niet uitnodigen om eens lekker vijf minuten vragen te beantwoorden. Dit moet leuker kunnen, dat dachten ook de makers van Typeform

Nieuwe generatie enquêtes

Typeform noemt zichzelf de nieuwe generatie van online formulieren en enquêtes. Je maakt snel en eenvoudig zelf een goed vormgegeven Typeform. De website helpt je hier bij. Zoals het hoort werkt Typeform op alle apparaten, of je nu een iPhone, tablet of laptop in je handen hebt.

Wat kost Typeform?

Typeform is in principe gratis, maar wil je meer support, alle data en functies dan kun je besluiten om een PRO licentie aan te schaffen. Voor €25 per maand kun je onbeperkt Typeforms aanmaken en ook ongelimiteerde response krijgen. Per Typeform kun je ook €9 euro betalen, dit is voordeliger wanneer je het slechts incidenteel gebruikt.

Wat zijn de PRO features?

 • Betalingsveld en het kunnen ontvangen van betalingen (Stripe integratie)
 • Calculator (voor scores en prijzen)
 • Logic jump om binnen de enquête afhankelijk van het antwoord naar een logisch veld te springen
 • Notificaties voor respondenten
 • Verborgen velden
 • Mogelijkheid om bestanden te uploaden
 • Verbergen van het Typeform logo

Dus wil je ook echt wat met je data gaan doen dan zul je toch over moeten stappen op een eenmalige of maandelijkse PRO-licentie.

Hoe zit het met de resultaten?

Je kunt Typeform rapporten laten genereren die er net zo strak uitzien als de enquête zelf. Maar je kunt de data ook exporteren naar een Excel of SPSS-bestand om er vervolgens je SPSS-trucjes op los te laten.

Typeform

Moet ik verder nog iets weten?

Niet echt. Als je nog niet overtuigd bent kun je hier een proef-enquête invullen of hier de tour nemen.

Hebben!

Join the club.

2 Comments

 1. Carlin
  04/03/2016

  Hi Rick!
  Bedankt voor je uitleg over Typeform. Ik heb twee vragen en wie weet kun jij deze beantwoorden.
  Als ik mijn resultaten wil exporteren naar SPSS moet ik hier dan ook geld voor betalen, ofwel de extra features aanschaffen?
  Daarnaast vroeg ik me af of er een limiet is van respondenten?
  Ik hoor graag van je!
  Carlin

  Reply
  • Rick
   10/03/2016

   Hoi Carlin, je kunt de resultaten exporteren in .xls. Dit bestand kun je importeren in SPSS. Daar zijn wat handigheidjes voor, op YouTube vind je veel instructievideo’s. Je hebt verschillende abonnementsvormen maar ook in de gratis versie heb je geen limiet op respondenten. Dus in principe kun je de gratis versie gebruiken voor basic surveys voor zoveel mensen als je maar wil. De verschillende abonnementsvormen kun je hier vinden:
   https://www.typeform.com/pricing/

   Reply

Leave a Reply