• alc1
  • alc2
  • alc3
  • alc4

Alcatrazz is een open air dancefestival rond de kasteelruïne in de Kasteelse Bossen in Horst. Een festival waar de harde dancestijlen volop de aandacht krijgen en waar duizenden bezoekers jaarlijks op afkomen. Het festival kent drie podia in de buitenlucht en een podium onder de snelweg A73. Helaas moest de organisatie na de tegenvallende editie van 2013 besluiten om (voorlopig) na 7 succesvolle jaren met Alcatrazz te stoppen.

Het festival heb ik vanaf de eerste editie groot zien worden. Ik ben begonnen als stagehand, vervolgens ben ik in de productie terecht gekomen waar ik het eerste jaar verantwoordelijk was voor de online communicatie, de artiesten hospitality (riders, guestlist, contact etc.), de bewaking van het concept én voor, tijdens en na het festival werkte ik in het back-office.

Het tweede jaar hield ik mij bezig met het bedenken van het concept waar ook de trailer op gebaseerd is. Dit moest worden doorvertaald naar de communicatie, de podia, de huisstijl, promotiematerialen en de persberichten. Daarnaast deed ik de online marketing/communicatie en op de dag zelf de persbegeleiding.